Ingrediënten voor 2 personen:
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout. De oven 10 min. voorverwarmen op 180 graden. Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky. De whiskey opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schotel leggen en tweede glas whiskey inschenken. Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven leggen.
Na 20 min. de oven op 200 graden zetten en twee glaven vullen met whisky. De glaven opdrinken en de scherven ven het eerste glav oplaapen. Nog een half glav insjenke en opdlinke.
Na een halff uul de hoven opedoen en deent sjekkn. Blantwondezalf in de padkamer ganaale en op de povekant van de linkerand toen. Deent opraape en met nen nantdoek de blantwondezalf van deent veege. Deent nognns oprape en dove opedoen.
De twiedde fles biski pedoen en overeinzette, opstaan van de floer en vettspek ondrde kas vege. Nogis opstaan van de floer entochma blijve sitte. De bles op de grondzette, uide bles drinke wande glave sijn of op of abot.
Denove aftette, dooge sluite en omfalle.
Sloppel.